Despre noi

Originile spirituale
Reiki a apărut în secolul al XIX-lea prin cunoaşterea lui Mikao Usui, profesor şi călugăr japonez. Metoda lui Usui are la bază o descoperire proprie şi o iniţiere personală pe care acesta a primit-o în timpul unei retrageri. Fiind crescut de misionari creştini în Japonia, Usui a studiat în copilărie Biblia şi învăţăturile lui Iisus. După ce a terminat teologia a devenit director la o şcoală de băieţi. În timpul cursurilor sale, elevii l-au întrebat cum reuşea să vindece Iisus oamenii cu palmele. Neştiind răspunsul la această întrebare, Usui a hotărât să-şi dea demisia şi să-şi petreacă restul vieţii aprofundându-şi credinţa şi descoperind cum puteau fi făcute miracolele. După mai mulţi ani de căutari literare, cu precadere în budism, Mikao Usui s-a retras într-un sanctuar de pe un munte, unde a meditat timp de 21 de zile. La finalul retragerii a primit iniţierea vindecării, trezindu-se conştient de culori subtile şi de simbolurile budiste de vindecare. A coborât apoi în satul de la poalele muntelui făcând minuni şi vindecând oamenii.
La rădăcina terapiei Reiki se află conceptul conform căruia boala este cauzată de dezechilibrele energiei vitale din corp, iar armonizarea acesteia aduce cu sine sănătatea. Usui este considerat a fi descoperit acest concept străvechi al sursei energei inepuizabele care poate fi folosită pentru vindecare. Prin procesul de iniţieri, un maestru Reiki (Usui fiind primul) poate învăţa şi pe alţii această cunoaştere. În 1937, Hawayo Takata aduce Reiki în Occident şi începe să popularizeze acest tratament, conform Centrului Internaţional de Reiki.
Cum funcţionează
Tratamentele Reiki sunt făcute de o persoană care are o iniţiere în această tehnică dată de un maestru, fie pe gradul I, II sau maestru. Cu cât gradul iniţierii este mai mare cu atât energia transmisă este mai puternică. În timpul tratamentului pacientul sta culcat pe patul de masaj, iar terapeutul îşi mişcă palmele deasupra corpului acestuia în diferite puncte (cele corespondente centrilor de forţă). Reiki poate fi făcut şi altora, dar şi sub formă de autotratament.
"Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoană la alta. De obicei pacienţii aflaţi într-un dezechilibru mai puternic simt cu precădere armonizările la nivelul fiinţei, fie prin căldură sau senzaţie de frig, furnicături, frisoane în locurile atinse de terapeut. Se poate simţi de asemenea energia cum străbate corpul, pot apărea şi dureri de cap, dar indiferent de senzaţii nu trebuie să ne agăţăm prea mult de ele. Fiecare este diferit şi fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distanţă, cu aceleaşi efecte. Acest lucru se datorează câmpului electro-magnetic al fiecărei persoane, care prin intenţia Reiki interacţionează", adaugă Andreea Lada.
Ce spun studiile
Majoritatea terapiilor medicale sunt testate folosindu-se testul placebo. Printre cel mai extinse studii despre Reiki, există o lucrare sistematică care a aparut în Jurnalul Internaţional de Practici Clinice în 2008. Cercetătorii au ajuns la concluzia că majoritatea studiilor aveau hibe metodologice precum mărirea panelului, raportări imprecise, care nu aduceau suficiente date pentru a considera eficient tratamentul Reiki.
Pe de altă parte însă, există studii care arată că Reiki reduce anxietate în cazul femeilor care au trecut prin histerectomii şi reducerea durerii pentru pacienţii care suferă de boli cronice. Alte cercetări punctuale realizate de cercetătorii Universităţii din Pennsylvania arată că Reiki are rezultate pozitive în reducerea anxietăţii şi durerii atât pentru pacienţii cu cancer, cât şi cei suferinzi de HIV. Un alt studiu realizat pe pacienţii care au avut atacuri de cord şi care au primit Reiki a indicat o creştere a capacităţii de funcţionare a inimii şi semne de vindecare.
Unde poţi practica
"Este important de înţeles că Reiki nu vindecă direct o afecţiune, Reiki este lumina interioară, energia care ne tranzitează, iar accesarea ei ne aduce pacea interioară şi liniştea, care sunt de fapt cei mai importanţi indicatori ai sănătăţii - acea stare în care te afli în completă pace cu tine, indiferent de circumstanţe. Aşadar este important ca pacientul să creadă în acest tratament şi să aibă intenţia de a se vindeca. Un alt aspect de luat în calcul este faptul că Reiki nu are nici un fel de efect secundar. La Şcoala Iubirii noi oferim gratuit iniţierea în Reiki gradul I, moment în care se face un acodaj, iar persoana iniţiată poate începe să-şi facă autotrament. Ulterior pentru cine doreşte şi merită se poate face şi acordajul în gradele următoare",

© 2018 SALON ORDIHEEA. Calea Griviței 28, 10394, București
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți